Mt Ventoux Challenge – Graaf Engelbrecht

Dit jaar doen we voor de 5e keer mee aan deze Challenge met een team van 4 leerlingen, en 5 docenten. Zes teamleden (Jaimy van Gils B1D, Bo Mengerink A4A, Joris Hehewerth H2B, dhr. Schouw, dhr. Goossens, mevr. Bongers) gaan fietsen en drie leden (Melany van Zand, dhr. Heeren, mevr. Wilms) gaan wandelend naar de top. Dat betekent 21 kilometer alleen maar stijgen!

Op de foto een deel van het huidige team

We zullen gedurende het jaar met verschillende acties proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen.

De eerste actie dit jaar was de verkoop van speculaaspoppen in november.  Samen met klas 1 t/m 3 hebben we zo’n 1.650 speculaaspoppen verkocht.

Via de nieuwsbrief wordt u van verdere acties op de hoogte gehouden.

Wat is Join-4-energy en wat is een energiestofwisselingsziekte?

Join-4-Energy zamelt geld in om onderzoeken en projecten te financieren die een bijdrage leveren aan het vinden van medicijnen en/of behandelmethoden die de gevolgen van energiestofwisselingsziekten bestrijden en mogelijk genezing brengen. 

Wat is een energiestofwisselingsziekte?


Iedere week worden 1 à 2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Hun batterij is half leeg, laadt niet op, en loopt snel leeg. Bij de minst ernstige vorm hebben kinderen na 50 meter lopen het gevoel een marathon te hebben afgelegd. Zij zijn dan totaal uitgeput. Door ontwikkelingsachterstand, epilepsie en hart- en leverfalen overlijden veel van deze kinderen voor het 10e levensjaar. Er is geen behandeling voor deze ernstige ziekten.

70% van deze kinderen wordt niet volwassen 50% overlijdt voor hun 10de verjaardag

Deelname team Graaf Engelbrecht in 2016

Geen medicijn

Tot op heden is er geen medicijn voor handen om kinderen met deze ziekte te behandelen of zelfs te genezen. Omdat de groep patiëntjes relatief klein is, is het voor de farmaceutische industrie klaarblijkelijk commercieel niet interessant genoeg om een medicijn te ontwikkelen.

Meer informatie kunt u lezen op de site www.join4energy.nl Voor meer informatie over deelname, sponsoring etc. kunt u contact opnemen met mevrouw E. Wilms (e.wilms@graafengelbrecht.nl)