MAVO BREDA

Voel je op je plek!

Op Graaf Engelbrecht begin je – als je van de basisschool komt – in de brugklas. We hebben verschillende soorten brugklassen. In welke brugklas je komt, is afhankelijk van het schooladvies van je basisschool. Je hebt minimaal havo-advies  met mavo/havo-plaatsingsadvies nodig om in de havo-brugklas te komen of havo/vwo-advies nodig om in de havo/vwo-brugklas te komen.

Graaf Engelbrecht: enige school met havo-brugklas

In Breda is een havo-brugklas uniek. Het grote voordeel hiervan is dat je al vanaf de brugklas kunt wennen aan het havo-niveau.

Je vertrouwd voelen

Als je van de basisschool naar een middelbare school gaat, verandert er veel voor je. Samen met je mentor-coach kijk je – tijdens je eerste jaar – wat er nodig is om je prettig te kunnen voelen op onze school en om te kunnen werken aan je studievaardigheden.

Tweede en derde leerjaar: je volgt alle vakken

Op basis van verschillende toetsresultaten en waarnemingen ga je naar het tweede leerjaar van de vijfjarige havo-opleiding als je in de havo-brugklas zit. In de tweede en derde klas zijn alle vakken verplicht.

Zit je in de havo/vwo-brugklas, dan kun je doorstromen naar de havo of het vwo.

Vierde leerjaar: je kiest uit vier profielen

Vanaf het vierde leerjaar volg je de vakken die bij een profiel horen. Je kunt kiezen uit vier profielen: cultuur en maatschappij, economie en maatschappij, natuur en gezondheid en natuur en techniek. Je vakkenpakket bestaat uit een voor alle leerlingen gemeenschappelijk deel en een profieldeel. Naast deze verplichte vakken volg je ook een aantal keuzevakken.

Vijfde leerjaar: je doet je havo-examen

Na het behalen van je havo-diploma, ga je naar het hoger beroepsonderwijs (hbo) of middelbaar beroepsonderwijs (mbo).