VWO breda

Voel je op je gemak!

Op Graaf Engelbrecht start je – als je van de basisschool komt – in de brugklas. We hebben verschillende soorten brugklassen. De brugklas waarin je komt, hangt af van het schooladvies van je basisschool. Je hebt minimaal vwo-advies nodig om in de vwo-brugklas te komen of een havo/vwo-advies om in de havo/vwo-brugklas te komen.

Je thuis voelen

De stap van de basisschool naar een middelbare school is groot. Samen met je mentor- coach kijk je – tijdens de brugklas – wat er nodig is om je prettig te kunnen voelen op onze school en om te kunnen werken aan je studievaardigheden.

Tweede en derde leerjaar: je volgt alle vakken

Op basis van verschillende toetsresultaten en waarnemingen ga je naar het tweede leerjaar van de zesjarige vwo-opleiding. In de tweede en derde klas zijn alle vakken verplicht.

Vierde leerjaar: je kiest uit vier profielen

Vanaf het vierde leerjaar volg je de vakken die bij een profiel horen. Je kunt kiezen uit vier profielen: cultuur en maatschappij, economie en maatschappij, natuur en gezondheid en natuur en techniek. Je vakkenpakket bestaat uit een voor alle leerlingen gemeenschappelijk deel en een profieldeel. Naast deze verplichte vakken volg je ook een aantal keuzevakken.

Zesde leerjaar: je doet je vwo-examen

Als je je vwo-diploma hebt gehaald, ga je naar het hoger beroepsonderwijs (hbo) of wetenschappelijk onderwijs (wo).