highschool sport Breda

Haal er alles uit!

Ben jij een sportfanaat? Dan zit je helemaal goed bij Graaf Engelbrecht! Bij High School Sport combineer je trainen en leren. Hier krijg je de kans om verschillende sporten te ontdekken, je vaardigheden in jouw sport verder te ontwikkelen en in je sport uit te blinken.

Ontdekken: je maakt kennis met verschillende sporten

De sportklas is voor leerlingen die graag sporten en willen ontdekken welke mogelijkheden er nog meer op sportgebied zijn. Hiervoor hoef je geen uitblinker in een sport te zijn. Wel is het belangrijk dat je er helemaal voor gaat. Je maakt kennis met verschillende sporten via bijvoorbeeld clinics, toernooien en excursies. Ook bezoek je topsportwedstrijden. Je sport in onze sporthal met buitenklimwand. Verder kom je buiten de school in actie.

Ontwikkelen: laat je coachen door professionele trainers
en ex-topsporters

Je bent al best goed in je sport en je wilt hierin beter worden. Laat je dan coachen door professionele trainers en ex-topsporters op Graaf Engelbrecht. Samen met hen ontwikkel je je sportieve talent verder op het gebied van (meiden)voetbal, handbal, rugby, dans, vechtsport, turnen of hockey.

Uitblinken: je sport is goed met je studie te combineren

Blink uit in jouw sport door leren en trainen te combineren: je sport naast of onder schooltijd. Heb je een NOC*NSF-talenstatus of KNVB-beloftestatus van je sportbond, maak dan gebruik van alle speciale faciliteiten zoals een ontheffing van een of meerdere examenvakken. Na leerjaar 3 van de havo of het vwo en leerjaar 2 van de mavo kun je verder gaan met High School Sport door het examenvak Bewegen, Sport en Maatschappij (havo en vwo) of lichamelijke opvoeding 2 (mavo) te volgen. Zie ook onze pagina over: Topsport talent School.