Middelbareschool Graaf Engelbrecht Breda

Meld je aan voor de brugklas!

Heb je het schooladvies mavo, havo of vwo? Dan kun je op Graaf Engelbrecht terecht!

Toelating

We verwelkomen je graag als de basisschool je een mavo-, havo- of vwo-advies geeft. Dit advies wordt gegeven voordat je de eindtoets hebt gemaakt. Is het resultaat van de eindtoets bekend, dan kan de basisschool je advies naar boven bijstellen. Wij kunnen je dan op een hoger niveau toelaten.

Brugklas

In welke brugklas kom je? Daarvoor kijken we ook naar het advies van je basisschool. Graaf Engelbrecht heeft vijf soorten brugklassen:

 • mavo-brugklas;
 • mavo/havo-brugklas;
 • havo-brugklas;
 • havo/vwo-brugklas;
 • vwo-brugklas.
BrugklasDiploma perspectiefPlaatsingsadvies
mavomavomavo
mavo/havomavomavo/havo
havohavomavo/havo of havo
havo/vwohavo/vwohavo/vwo
vwovwovwo

De brugklas duurt 2 jaar. Na de brugklas van Graaf Engelbrecht kom je terecht op de mavo, de havo of het vwo. Mavo kun je afronden na vier jaar, havo na vijf jaar en vwo duurt zes jaar.

Oriënteren

Voordat je je aanmeldt voor Graaf Engelbrecht is het belangrijk dat je een beeld hebt bij onze school. Op verschillende manieren kun je ervaren hoe jouw schooldag op Graaf Engelbrecht eruitziet.

Aanmelden

Je hebt dus een schooladvies mavo, havo of vwo. En je hebt een goed gevoel bij Graaf Engelbrecht.

Aanmeldingsprocedure brugklas voor schooljaar 2021-2022

De richtlijnen van de overheid zijn op dit moment zo strikt dat de VO-scholen in de regio Breda hebben moeten beslissen dat wij jou en je ouders helaas niet op school kunnen ontvangen om je aanmelding in ontvangst te nemen.

Met de basisscholen in de regio Breda is de speciale afspraak gemaakt dat de aanmeldingen dit schooljaar via de basisscholen verlopen. <Klik hier> om te kijken of jouw school in de regio Breda ligt.

Ligt jouw basisschool NIET in de regio, dan stuur je zelf je aanmelding op naar onze school.

Hieronder staat voor beide situaties uitgelegd wat je moet doen!

Wat wordt er van je verwacht als jouw basisschool WEL in de regio Breda ligt?

 1. Schrijf de naam van Graaf Engelbrecht op een grote A4-envelop.
 2. In die envelop stop je de volgende gegevens:
  a. het aanmeldingsformulier van Graaf Engelbrecht. <Klik hier> om het aanmeldingsformulier te downloaden. Kijk goed of je ouders of verzorgers een handtekening hebben gezet!
  b. het Uniform advies-formulier. Hierop staat namelijk je basisschooladvies.
  c. een kopie van het OSO-formulier. Op dit formulier staat onder andere je Burgerservicenummer. Een kopie van het ID-bewijs is dan niet nodig.
 3. Lever de envelop uiterlijk vrijdag 5 maart in bij jouw juf of meneer. Hij of zij zorgt ervoor dat jouw envelop op onze school terechtkomt.

Wat wordt er van je verwacht als jouw basisschool NIET in de regio Breda ligt (niet op de lijst staat)?

 1. Schrijf de naam en het adres van onze school op een grote A4-envelop.
 2. In die envelop stop je de volgende gegevens:
  a. het aanmeldingsformulier van Graaf Engelbrecht. <Klik hier> om het aanmeldingsformulier te downloaden. Kijk goed of je ouders of verzorgers een handtekening hebben gezet!
  b. het Uniform advies-formulier (indien aanwezig). Hierop staat je basisschooladvies. Kom je uit een regio waar het Uniformadvies-formulier niet wordt gebruikt, dan graag een door de basisschool ondertekend document waar het basisschooladvies op staat.
  c. een kopie van het OSO-formulier. Op dit formulier staat onder andere je Burgerservicenummer. Een kopie van het ID-bewijs is dan niet nodig.
 3. Stuur de gefrankeerde envelop uiterlijk vrijdag 5 maart naar ons op. Het postadres is: Postbus 3388, 4800 DJ  Breda

Mocht er iets niet kloppen in de gegevens of ontbreken er enkele gegevens dan zal de administratie van onze school contact met je ouders/verzorgers opnemen.

Wat wordt er van je verwacht als je nu op een school in het buitenland zit?

Als je nu in het buitenland op school zit neem je contact op met de mevrouw R. van Beek, afdelingsleider onderbouw, r.vanbeek@graafengelbrecht.nl, of mevrouw I. Nielsen, ondersteuningscoördinator, i.nielsen@graafengelbrecht.nl, beiden zijn telefonisch bereikbaar op 076-5421191.
Zij kunnen je precies vertellen wat je dan moet doen.