Middelbareschool Graaf Engelbrecht Breda

Meld je aan voor de brugklas!

Heb je het schooladvies mavo, havo of vwo? Dan kun je op Graaf Engelbrecht terecht!

Toelating

We verwelkomen je graag als de basisschool je een mavo-, havo- of vwo-advies geeft. Dit advies wordt gegeven voordat je de eindtoets hebt gemaakt. Is het resultaat van de eindtoets bekend, dan kan de basisschool je advies naar boven bijstellen. Wij kunnen je dan op een hoger niveau toelaten. Geeft je basisschool na de eindtoets een aangepast schooladvies? Dan kun je je ook aanmelden bij een andere school die nog plaatsen beschikbaar heeft. Dit moet je dan wel vóór 3 juni 2020 doen. Dan is de kennismakingsmiddag voor alle nieuwe brugklasleerlingen.

Brugklas

In welke brugklas kom je? Daarvoor kijken we ook naar het advies van je basisschool. Graaf Engelbrecht heeft vijf soorten brugklassen:

 • mavo-brugklas;
 • mavo/havo-brugklas;
 • havo-brugklas;
 • havo/vwo-brugklas;
 • vwo-brugklas.
BrugklasDiploma perspectiefPlaatsingsadvies
mavomavomavo
mavo/havomavomavo/havo
havohavohavo
havo/vwohavo/vwohavo/vwo
vwovwovwo

Na het eerste jaar in de brugklas van Graaf Engelbrecht kom je terecht op de mavo, de havo of het vwo. Mavo kun je afronden na vier jaar, havo na vijf jaar en vwo duurt zes jaar.

Oriënteren

Voordat je je aanmeldt voor Graaf Engelbrecht is het belangrijk dat je een beeld hebt bij onze school. Op verschillende manieren kun je ervaren hoe jouw schooldag op Graaf Engelbrecht eruitziet.

Aanmelden

Je hebt dus een schooladvies mavo, havo of vwo. En je hebt een goed gevoel bij Graaf Engelbrecht. Lees dan de aanmeldingsprocedure en de veelgestelde vragen door en meld je aan! Vergeet eventueel niet het keuzeformulier in te vullen! Hier geef je je eerste en tweede schoolkeuze aan.

Voor het aanmelden kom je naar Graaf Engelbrecht op 9 maart 2021 tussen 17:00 en 20:30 uur (als je achternaam begint met een van de letters A t/m K) of op 10 maart 2021 tussen 17:00 en 20:30 uur (als je achternaam begint met een van de letters L t/m Z).

Neem dan het volgende mee:

 • het ingevulde aanmeldingsformulier;
 • het schooladviesformulier (plaatsingsadvies en diplomaperspectief van je basisschool);
 • het volledig ingevulde keuzeformulier;
 • een afdruk van het overstapdossier (OSO);
 • een (kopie van) je identiteitsbewijs;
 • de uitslag van het drempelonderzoek (als de basisschool dat heeft afgenomen). Dit geldt alleen voor leerlingen die zich aanmelden voor de mavo-brugklas en de mavo/havo-brugklas in verband met eventuele LWOO-indicatie (leerwegondersteunend onderwijs indicatie).

Aanvullend onderzoek

Sommige leerlingen komen in aanmerking voor leerwegondersteuning. Deze leerlingen nodigen we op onze school uit voor aanvullend onderzoek. Dit onderzoek heeft niks te maken met onze beslissing over je toelating en plaatsing op Graaf Engelbrecht.