De Graaf en Corona 11 maart

Op dit ogenblik zijn er nog 6 medewerkers preventief afwezig in verband met lichte verschijnselen als hoesten en/of verhoging. De overige vier medewerkers die preventief thuis waren, hebben vandaag hun werkzaamheden op school weer opgepakt.

Collega met corona beter verklaard

Vanochtend meldden we dat een medewerker van Graaf Engelbrecht officieel besmet bleek met het coronavirus. Inmiddels heeft de GGD verklaard dat deze collega weer beter is en niet meer besmettelijk.
Deze collega was sinds vorige week thuis en vertoonde nauwelijks ziekteverschijnselen. Daarom is besloten dat hij zijn werkzaamheden weer hervat.
Deze collega heeft, voor zijn ziekmelding, zeer beperkt contact gehad met enkele leerlingen. Deze leerlingen hoeven zich geen zorgen te maken, maar kunnen altijd met hun vragen terecht bij de rector.

Verder geldt dat we iedere dag opnieuw bekijken of zich een situatie voordoet die om verdere maatregelen vraagt. Daarover blijven we communiceren.

Graaf Engelbrecht en situatie rondom coronavirus per 9 maart

Helaas is bij een medewerker van Graaf Engelbrecht op 8 maart officieel het coronavirus vastgesteld. Deze persoon was uit voorzorg al sinds vorige week thuis, vanwege een coronabesmetting in de directe omgeving.
De schoolleiding heeft regelmatig contact met deze collega. Deze persoon houdt zelf contact met de GGD over instructies om beter te worden en verdere besmetting te voorkomen.

Inmiddels blijven er meerdere collega’s thuis, conform de aangescherpte maatregelen voor Brabant vanuit het RIVM. Met hen worden afspraken gemaakt over hoe we in deze periode onderwijs kunnen blijven verzorgen, door eventueel vanuit huis te werken. De collega’s houden zelf contact met GGD of huisarts over verdere instructies om beter te worden en verdere besmetting te voorkomen.

Mocht bij een van deze personen inderdaad sprake zijn van een besmetting met het coronavirus, dan volgt de school de adviezen van de GGD op.

Ondertussen gaat het onderwijs gewoon door. Er wordt iedere dag bekeken of zich een situatie voordoet die om verdere maatregelen vraagt. Het is goed om te benadrukken dat wij steeds handelen volgens de richtlijnen van RIVM en GGD. Heeft u daar vragen over, kijk dan op deze website van de Rijksoverheid. Verder zorgen we steeds voor actuele informatie op deze website.

Kijk voor het laatste nieuws ook de website van Curio.

Misschien ook leuk om te lezen: